Besökare lyssnar till sina och andras inspelade minne 
i ljudväggen skapad för verket An imagined museum
som visades på Centre Pompidou Metz 2016.
Photo: René Garcia


soundwall

ljudteknologi/ installation


Sedan 2014 har jag arbetat vid flera tillfällen som ansvarig teknisk designer för konstnärerna Lundahl& Seitl. De blev internationellt kända för sina föreställningar som utforskar sinnesupplevelser och ny teknik. Deras arbete är banbrytande inom neurovetenskap, samtidskonst och immersive teater och har visats runtom i världen, som till exempel på Tate Britain, Whitechapel Gallery, Woran foundation och Magasin 3.

Som en del av utställningen An Imagined Museum fick jag i uppdrag att skapa en “soundwall” som tillåter besökaren att spela in och senare lyssna på sina egna och andras minnen av utställningen.


2014 anställdes jag av konstnärsduon Lundahl & Seitl för att utveckla ett unikt tekniskt system som möjliggör ett smidigt samspel mellan videoprojektion, ljud och koreografi. Systemet är mycket invecklat och kräver flera icke-standardiserade lösningar, som också måste vara helt robusta. Flera olika protokoll som DMX, MIDI och arduino och ett trådlöst ljudsystem med 24 diskreta ljudströmmar måste kommunicera i perfekt synkronisering med varandra under föreställningarna.

Konstverket An Elegy to to the Medium of Film föreslår att endast små externa stimuli behövs för att skapa en upplevelse baserad på spår av filmminnen som vi alla bär. Verket hade premiär på Steirischer Herbst i Graz 2014 och har sedan dess visats över hela världen.

Mer information http://archiv.steirischerherbst.at/deutsch/Archiv/Jahre/steirischer-herbst-2014/An-Elegy-to-the-Medium-of-Film-4563/(language)/ger-DE
“An Elegy to the Medium of Film” – Conceived in homage to the work by the great filmmaker Andrei Tarkovsky and to everyone who continues to be receptive in life and art.